Blauwnet kaartautomaat

Veelgestelde vragen over de Blauwnet kaartautomaat

Let op: reis je af en toe met de trein dan is het in veel gevallen is het goedkoper om in- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard dan een regulier kaartje te kopen in de kaartautomaat. Bij het in- en uitchecken met jouw contactloze betaalpas of creditkaart is de prijs voor je reis is gelijk aan reizen met je OV-chipkaart zonder korting of abonnement.

Een kaartje kopen in de betaalautomaat is handig als je:

  •  1e klas wilt reizen;
  • met kinderen reist t/m 11 jaar;
  • met een hond en/of fiets reist;
  • met meerdere personen reist;
  • op één dag veel met de trein reist.

 

Nee, op station Gronau (Duitsland) staat geen Blauwnet kaartautomaat.
Op station Gronau staat een Duitse kaartautomaat van Westfalentarif. U kunt hier een kaartje kopen naar station Glanerbrug, De Eschmarke en Enschede. U kunt hier geen saldo laden op een ov-chipkaart.

Ja, dat kan. U kunt een kaartje kopen naar ieder station in Nederland. Bekijk hier het instructiefilmpje Kaartje kopen.

Ja, dat kan. U koopt een kaartje voor een reis naar een station in Nederland. Als u op een deel van de reis gebruik moet maken van de NS dan staat dat op het kaartje aangegeven. Uw kaartje is dan ook geldig bij de NS. Dit geldt ook voor vervoerders zoals Arriva en Keolis. Bekijk hier het instructiefilmpje Kaartje kopen.

Als er sprake is van meerdere reismogelijkheden (routes) dan biedt de automaat u de keuze uit twee routes. U bepaalt zelf welke van de twee routes u wilt gebruiken. U bent vervolgens wel verplicht om via de door u gekozen route te reizen.

Nee, dat kan niet. U kunt uitsluitend kaartjes kopen naar een station in Nederland. Wanneer u naar Duitsland reist kunt u in de Duitse trein een kaartje kopen. Wilt u naar een ander land reizen koop dan eerste een kaartje naar het eerstvolgende station met een NS-kaartautomaat en koop daar een kaartje voor uw reis naar het buitenland.

Ja, dat kan. Een dagkaart fiets is geldig bij alle vervoerders in Nederland, dus ook bij NS, Arriva en Keolis. Bekijk hier het instructiefilmpje Fietskaartje kopen.

Nee, dat kan niet. Bij de kaartautomaat kunnen alleen treinkaartjes worden gekocht. Kaartjes voor de bus kunt u kopen bij de chauffeur. Let op, u kunt pinnen maar niet betalen met contant geld.

Nee, dat kan niet. Bij de kaartautomaat kunt u (contactloos) pinnen of met een creditcard betalen. Contant geld wordt niet geaccepteerd. Bekijk hier het instructiefilmpje Kaartje kopen.

Ja, dat kan. Bij de kaartautomaat kunt u betalen met een creditcard van Visa, Mastercard, JB en American Express. Diner’s Club wordt niet geaccepteerd.

Ja, u kunt na de betaling van uw kaartje aangeven of u een bonnetje wilt. Bekijk hier het instructiefilmpje Kaartje kopen.

Ja, dat kan. Kies bij de automaat voor ‘Opladen saldo’ en daarna voor het door u gewenste bedrag. Bekijk hier het instructiefilmpje Saldo laden.

Ja, dat kan. Kies bij de automaat voor ‘Opladen reisproduct’ en daarna voor ‘Klassewissel’ Bekijk hier het instructiefilmpje Klassewissel.

Ja, dat kan. Nadat u bericht heeft gehad van NS over het klaarzetten van uw keuzedag kunt u deze bij een kaartautomaat van Blauwnet ophalen. Kies bij de automaat voor ‘Ophalen bestelling’ en daarna voor ‘Keuzedag’. Bekijk hier het instructiefilmpje Keuzedag.

Nee, het is niet langer mogelijk om de korting direct op je OV-chipkaart te laden via de kaartautomaat. Vanaf 22 april 2024 regel je de Samenreiskorting met een samenreiscode op ns.nl, in de NS-app of bij de NS-servicebalie.

Regel de samenreiskorting via NS.nl

Ja, dat kan. Als u via internet een reisproduct of saldo klaar heeft gezet kunt u uw bestelling bij de kaartautomaat van Blauwnet ophalen. Kies bij de automaat voor ‘Opladen bestelling’ en maak daarna uw keuze uit de voor u klaarstaande bestellingen.

Nee. De kaartautomaat is niet ontworpen voor reizigers met een visuele beperking. De kaartautomaat kan ook niet op afstand over worden genomen. Reizigers met een visuele beperking adviseren wij gebruik te maken van een OV-chip Plus abonnement, het reisproduct speciaal voor reizigers met een visuele beperking. Met het OV-chip Plus abonnement op uw persoonlijke OV-chipkaart boekt u uw treinreis telefonisch of online. U hoeft onderweg niet in en uit te checken. Een OV-chip Plus abonnement kunt u aanvragen bij de NS.

Download hier de handleiding
Blauwnet kaartenautomaat