Reizen met Blauwnet

 

Blauwnet is een samenwerkingsverband tussen verschillende regionale vervoerders in Overijssel, in opdracht van Provincie Overijssel. Hierdoor reis je op de regionale treintrajecten in Overijssel met slechts één in- en uitcheck. Wel zo makkelijk.

Vervoerbewijzen

In de bussen en treinen kun je in- en uitchecken met een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Ook bij Blauwnet. De prijs voor je reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement.  Handig en voordelig als je af en toe met de bus of trein reist.

Het is ook mogelijk om een kaartje in de betaalautomaat te kopen. Dat is handig als je:

  • 1e klas wilt reizen;
  • met kinderen reist t/m 11 jaar;
  • met een hond en/of fiets reist;
  • met meerdere personen reist;
  • op één dag veel met de trein reist.

Ook zijn alle kaartsoorten en abonnementen van NS (m.u.v. de Jongeren Dagkaart) geldig op Blauwnet trajecten. Daarnaast reis je op Blauwnet met speciale Oost abonnementen voor bus + trein. Deze abonnementen zijn geldig in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel en op het Drentse deel van de Blauwnet treinen.

Welk abonnement past bij mij?
Wil je weten welk abonnement of welke ov-kaart bij je past, kijk dan op www.ervaarhetov.nl/productchecker.

Dienstregeling

Met Blauwnet reis je iedere dag van en naar je bestemming in de regio. Wil je weten met welke trein of bus je het snelst op deze bestemming bent? Kijk dan op www.9292.nl.

Waar reis ik met Blauwnet?
Blauwnet geldt voor alle regionale treintrajecten in Overijssel.

Toegankelijkheid

De meeste Overijsselse treinen en bussen zijn gebruiksvriendelijk voor mindervaliden. Zo hebben bussen een verlaagde instap en zitplekken voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. En treinperrons hebben een gelijkvloerse instap.