Klantenservice

 

Heb je een vraag over dienstregelingen, tarieven of restitutie? Ben je vergeten uit te checken met je ov-chipkaart, wil je een klacht indienen of heb je iets laten liggen in de trein? Neem dan contact op met de klantenservice van de vervoerder waar je mee reist.

Keolis Nederland

Voor de trajecten:

  • Zwolle – Kampen
  • Zwolle – Enschede
  • Zutphen – Hengelo
  • Hengelo – Oldenzaal

Neem contact op

Arriva

Voor de trajecten:

  • Almelo – Hardenberg
  • Zwolle – Emmen

Neem contact op

 

Keolis Deutschland

Voor het traject:

  • Hengelo – Bielefeld

Neem contact op

Deutsche Bahn Regio

Voor het traject:

  • Enschede – Gronau

Neem contact op

 

Telefonisch reisadvies
Je kunt je reis eenvoudig plannen via www.9292.nl. Wil je graag telefonisch reisadvies, bel dan 0900-9292 (€ 0,90 p/minuut, maximum van € 18,00).

Klantenservice ov-chipkaart
Kijk voor meer informatie en het bestellen van een persoonlijke ov-chipkaart op de landelijke website www.ov-chipkaart.nl/klantenservice.

Meer weten over Blauwnet?
Heb je vragen over deze website of Blauwnet in het algemeen? Kijk dan op www.overijssel.nl/blauwnet.

 

Veelgestelde vragen

Blauwnet geldt voor alle regionale treintrajecten in Overijssel.

Heel simpel: alle regionale treinen die bij Blauwnet horen, zijn blauw. Zo zie je op welke trein je kunt overstappen zonder opnieuw te hoeven in- en uit checken. Je herkent de Blauwnet in- en uitcheckpaaltjes op de stations aan het Blauwnet logo.

Op veel stations stoppen zowel treinen van de NS als van Blauwnetvervoerders. Als je wilt overstappen van de NS naar Blauwnet, check dan uit bij de NS en in bij Blauwnet. Dit geldt ook als je van een Blauwnet trein wilt overstappen naar een NS-trein.

Vanaf 10 december 2017 hoef je niet uit en in te checken als je overstapt van de ene Blauwnettrein op de andere. Stap je over van Blauwnet naar de NS of een andere vervoerder (of andersom) dan check je wel gewoon uit en in bij je overstap.

Nee, je reist op Blauwnet gewoon met je NS-abonnement of ov-chipkaart. Reis je veel in Oost-Nederland? Misschien is een Oost abonnement dan iets voor jou!
Kijk voor meer informatie over deze abonnementen op www.ervaarhetov.nl.

Reis je op saldo en stap je over van Blauwnet op een aansluitende bus van Arriva of Keolis? Dan betaal je in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom.

Wil je weten welk abonnement of welke ov-kaart bij je past, kijk dan op www.ervaarhetov.nl/productchecker.

De trein rijdt tussen station Zwolle en Kampen, maar stopt niet bij station Zwolle Stadshagen. De oorzaak van deze wijziging is dat de bodem onder de spoorbaan niet genoeg stabiliteit biedt om er met de voor de nieuwe dienstregeling vereiste snelheid van 140 km/uur overheen te rijden. Een veilige snelheid is 100 km/uur. Om de reizigers in Kampen en Zwolle voldoende overstaptijd te blijven bieden op station Zwolle heeft ProRail geconcludeerd dat het vooralsnog niet mogelijk is om op station Zwolle Stadshagen te stoppen. Kijk hier voor meer informatie.

Blauwnet geldt voor alle regionale treinen in Overijssel waar de provincie opdrachtgever is. Voor de treindiensten naar Munster/Dortmund en naar Bielefeld is de provincie mede-opdrachtgever op het Nederlandse deel. Dit heeft tot gevolg dat deze treinen er anders uitzien dan de reguliere Blauwnet-treinen.

Vervoerbewijs
Traject Hengelo-Bielefeld: Vanaf 14 januari 2018 is de OV-chipkaart te gebruiken in de (turquoise) treinen van Eurobahn (Keolis Deutschland) op het traject Hengelo-Oldenzaal. In- en uitchecken doe je bij de Blauwnet-palen. Reizigers die vanuit Hengelo naar Bad Bentheim en verder willen reizen met de RB 61 Hengelo-Bielefeld moeten vanaf Hengelo een vervoerbewijs kopen naar de bestemming in Duitsland. Dat kan in de treinen van Eurobahn, waar zich 2 kaartautomaten bevinden, of via internet. Klik hier voor meer informatie over de treinverbinding Hengelo-Bielefeld.

Traject Enchede-Gronau: De OV-chipkaart is in de (rode) treinen van DB Regio op het traject Enschede-Glanerbrug te gebruiken. In- en uitchecken doe je bij de Blauwnet-palen op het perron in Enschede en op de perrons in De Eschmarke en Glanerbrug. Reizigers die vanuit Enschede verder Duitsland in richting Munster of Dortmund willen reizen met de RB 51 of RB 64 kopen vanaf Enschede een vervoerbewijs naar de bestemming in Duitsland. Dat kan uit de DB-kaartautomaat op het perron in Enschede, in de treinen van DB Regio, waar zich 1 kaartautomaat bevindt, of via internet. Klik hier voor meer informatie over de treinverbinding Enschede-Gronau – Munster/Dortmund.

Heb je een vraag over dienstregelingen, tarieven of restitutieaanvragen? Ben je vergeten uit te checken met je ov-chipkaart, wil je een klacht indienen of heb je iets laten liggen in de bus of trein? Neem dan contact op met de klantenservice van de vervoerder waar je mee reist.

Heb je een vraag over het gebruik van de Blauwnet-kaartautomaten? Kijk dan op deze speciale pagina over kaartautomaten.