Veelgestelde vragen

Blauwnet geldt voor alle regionale treintrajecten in Overijssel.

Heel simpel: alle regionale treinen die bij Blauwnet horen, zijn blauw. Zo zie je op welke trein je kunt overstappen zonder opnieuw te hoeven in- en uit checken. Je herkent de Blauwnet in- en uitcheckpaaltjes op de stations aan het Blauwnet logo.

Op veel stations stoppen zowel treinen van de NS als van Blauwnetvervoerders. Als je wilt overstappen van de NS naar Blauwnet, check dan uit bij de NS en in bij Blauwnet. Dit geldt ook als je van een Blauwnet trein wilt overstappen naar een NS-trein.

Je hoeft niet in te checken als je overstapt van de ene Blauwnettrein op de andere. Stap je over van Blauwnet naar de NS of een andere vervoerder (of andersom) dan check je wel gewoon uit en in bij je overstap.

Nee, je kunt  in- en uitchecken met een contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Daarnaast reis je op Blauwnet gewoon met je NS-abonnement of ov-chipkaart (m.u.v. de Jongeren Dagkaart). Reis je veel in Oost-Nederland? Misschien is een Oost abonnement dan iets voor jou!
Kijk voor meer informatie over deze abonnementen op www.ervaarhetov.nl.

Reis je op saldo en stap je over van Blauwnet op een aansluitende bus van Arriva, RRReis of Twents? Dan betaal je in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom.

Wil je weten welk abonnement of welke ov-kaart bij je past, kijk dan op www.ervaarhetov.nl/productchecker.

Blauwnet geldt voor alle regionale treinen in Overijssel waar de provincie opdrachtgever is. Voor de treindiensten naar Münster/Dortmund en naar Bielefeld is de provincie mede-opdrachtgever op het Nederlandse deel. Dit heeft tot gevolg dat deze treinen er anders uitzien dan de reguliere Blauwnet-treinen.

Vervoerbewijs
De OV-chipkaart is te gebruiken in de (turquoise) treinen van Eurobahn (Keolis Deutschland) op het traject Hengelo-Oldenzaal. In- en uitchecken doe je bij de Blauwnet-palen. Reizigers die vanuit Hengelo naar Bad Bentheim en verder willen reizen met de RB 61 Hengelo-Bielefeld moeten vanaf Hengelo een vervoerbewijs kopen naar de bestemming in Duitsland. Dat kan in de treinen van Eurobahn, waar zich 2 kaartautomaten bevinden, of via internet. Klik hier voor meer informatie over de treinverbinding Hengelo-Bielefeld.

Traject Enschede-Gronau: De OV-chipkaart is in de (rode) treinen van DB Regio op het traject Enschede-Gronau te gebruiken. In- en uitchecken doe je bij de Blauwnet-palen op het perron in Enschede en op de perrons in De Eschmarke, Glanerbrug en Gronau.

Reist je vanaf station Gronau met de ov-chipkaart op saldo naar Nederland, zorg dan vooraf voor voldoende saldo op de ov-chipkaart. Het is niet mogelijk om de ov-chipkaart op station Gronau op te laden. Reist je regelmatig naar Gronau, dan adviseren we om te kiezen voor reizen op rekening (NS Flex of Arriva Flow) of automatisch opladen. Dan heb je altijd voldoende saldo.

Reizigers die vanuit Enschede verder Duitsland in richting Münster of Dortmund willen reizen met de RB 51 of RB 64 kopen vanaf Enschede een vervoerbewijs naar de bestemming in Duitsland. Dat kan uit de DB-kaartautomaat op het perron in Enschede, in de treinen van DB Regio, waar zich 1 kaartautomaat bevindt, of via internet. Klik hier voor meer informatie over de treinverbinding Enschede-Gronau – Munster/Dortmund.

Heb je een vraag over dienstregelingen, tarieven of restitutieaanvragen? Ben je vergeten uit te checken met je ov-chipkaart, wil je een klacht indienen of heb je iets laten liggen in de bus of trein? Neem dan contact op met de klantenservice van de vervoerder waar je mee reist.

Heb je een vraag over het gebruik van de Blauwnet-kaartautomaten? Kijk dan op deze speciale pagina over kaartautomaten.