Hoe werkt Blauwnet in de Duitse treinen?

Blauwnet geldt voor alle regionale treinen in Overijssel waar de provincie opdrachtgever is. Voor de treindiensten naar Münster/Dortmund en naar Bielefeld is de provincie mede-opdrachtgever op het Nederlandse deel. Dit heeft tot gevolg dat deze treinen er anders uitzien dan de reguliere Blauwnet-treinen.

Vervoerbewijs
De OV-chipkaart is te gebruiken in de (turquoise) treinen van Eurobahn (Keolis Deutschland) op het traject Hengelo-Oldenzaal. In- en uitchecken doe je bij de Blauwnet-palen. Reizigers die vanuit Hengelo naar Bad Bentheim en verder willen reizen met de RB 61 Hengelo-Bielefeld moeten vanaf Hengelo een vervoerbewijs kopen naar de bestemming in Duitsland. Dat kan in de treinen van Eurobahn, waar zich 2 kaartautomaten bevinden, of via internet. Klik hier voor meer informatie over de treinverbinding Hengelo-Bielefeld.

Traject Enschede-Gronau: De OV-chipkaart is in de (rode) treinen van DB Regio op het traject Enschede-Gronau te gebruiken. In- en uitchecken doe je bij de Blauwnet-palen op het perron in Enschede en op de perrons in De Eschmarke, Glanerbrug en Gronau.

Reist je vanaf station Gronau met de ov-chipkaart op saldo naar Nederland, zorg dan vooraf voor voldoende saldo op de ov-chipkaart. Het is niet mogelijk om de ov-chipkaart op station Gronau op te laden. Reist je regelmatig naar Gronau, dan adviseren we om te kiezen voor reizen op rekening (NS Flex of Arriva Flow) of automatisch opladen. Dan heb je altijd voldoende saldo.

Reizigers die vanuit Enschede verder Duitsland in richting Münster of Dortmund willen reizen met de RB 51 of RB 64 kopen vanaf Enschede een vervoerbewijs naar de bestemming in Duitsland. Dat kan uit de DB-kaartautomaat op het perron in Enschede, in de treinen van DB Regio, waar zich 1 kaartautomaat bevindt, of via internet. Klik hier voor meer informatie over de treinverbinding Enschede-Gronau – Munster/Dortmund.